Kies uit +3.000 makelaars
Menu

5 redenen om je huis in de zomer te verkopen

Kika Samson
Geschreven door
Kika Samson
5 redenen om je huis in de zomer te verkopen

Je huis verkopen in de zomer, dat is geen goed idee toch? Het is overal rustiger en dus ook op de huizenmarkt. Niets is echter minder waar. De zomer is juist een uitgelezen moment om je woning in de schijnwerpers te zetten. Wij vertellen je waarom je niet hoeft te wachten tot na de zomermaanden.

De huizenjacht gaat in de zomer gewoon door

Vroeger stagneerde de huizenjacht in de zomer. Funda bestond nog niet en potentiele kopers haalden hun informatie uit de krant. Tijdens de vakantie lag deze zoektocht dus stil. Die tijden zijn allang voorbij. Funda is vanaf elk vakantieadres te bezoeken. Gewoon vanuit de ligstoel naast het zwembad of een terrasje in de zon. De cijfers van Funda onderstrepen dit. Zo blijkt dat het hier ook in de zomermaanden lekker druk is. In de maanden juli en augustus 2019 kwamen er 11,2 miljoen gebruikers per maand naar de website, tegenover 11,6 miljoen in de rest van het jaar. Slechts een fractie minder dus.

Potentiele kopers zoeken langer

Nog een interessant feitje uit de zomercijfers 2019 van Funda: gebruikers blijven in de zomermaanden langer hangen op de website. Vooral in augustus nemen gebruikers de tijd. Potentiele kopers komen vaker terug en een bezoek duurt gemiddeld langer. Meer tijd dus om jouw woning te bekijken!

Minder concurrentie in de zomer

Hoewel de huizenjacht dus ook in de zomer gewoon doorgaat, geloven veel mensen nog steeds dat de zomer geen goed moment is om je huis te koop te zetten. En dat werkt weer in jouw voordeel. Je hebt namelijk minder concurrentie van andere verkopers!

Je huis staat in de schijnwerpers

Je huis staat in de zomer in de schijnwerpers. Letterlijk. In de zomer ligt je huis er op z’n voordeligst bij. De tuin staat vol in bloei en de zon schijnt prachtig naar binnen. Door je woning in de zomer te koop te zetten, laat je ‘m van zijn beste kant zien. Tip: vergeet niet om de ramen goed te lappen voor de bezichtigingen. Door de felle zon zie je vuil namelijk extra goed. Meer inspiratie om je huis verkoopklaar te maken? In deze blog geven we 5 tips.

Alle tijd voor bezichtigingen

In de zomervakantie hebben we de tijd. Jij hebt de tijd om bezichtigingen voor te bereiden, en potentiele kopers hebben de tijd om jouw huis te bekijken. Een afspraak is dus zo gemaakt. En omdat het langer licht is, zijn ook bezichtigingen in de avond een optie. Een win-winsituatie!

Je woning verkopen in de zomer?

Je huis te koop zetten in de zomer is dus een slimme zet! Maar een goede makelaar zorgt er natuurlijk voor dat jouw huis in elk seizoen snel en voor de beste prijs wordt verkocht. Op MKLR.nl vind je snel de makelaar die het beste bij je past. In slechts een paar stappen koppelen we je aan de beste makelaars in jouw regio. Jij kiest vervolgens met wie je in zee gaat. Veel succes met de verkoop van jouw woning!