Kies uit +3.000 makelaars
Menu

Je huis verkoopklaar maken? 5 tips van makelaars!

Kika Samson
Geschreven door
Kika Samson
Je huis verkoopklaar maken? 5 tips van makelaars!

De kogel is door de kerk: je gaat je huis verkopen. Nu wil je dat natuurlijk zo snel mogelijk doen voor de beste prijs. Daarom is het belangrijk om je huis verkoopklaar te maken. Het doel: een perfecte indruk achterlaten bij potentiële kopers. Maar hoe maak je een huis nu klaar voor de verkoop? Wij vroegen de makelaars op ons platform naar hun ultieme tips.

Huis verkoopklaar maken tip 1

Je huis verkoopklaar maken begint natuurlijk met een grondige schoonmaakbeurt. Stofzuig in alle hoeken en gaten (check ook je plafond op stof in de hoeken), dweil de vloeren, lap de ramen en check de badkamer op schimmel en zwarte voegen. Kortom: zorg dat het er spic en span uitziet. Het is belangrijk dat potentiele kopers niet afgeleid worden door rommel en viezigheid.

Tip 2: opgeruimd staat netjes

Bij het verkoopklaar maken van je huis geldt: hoe minder spullen, hoe beter! Natuurlijk laat je meubels staan, kopers willen wel een idee krijgen hoe je huis er ingericht uitziet. Maar verder is de insteek: less is more. Losse kabels? Weg ermee! Een overvolle kapstok? Ruim de jassen op! Losse tubes en flesjes in de badkamer? Uit het zicht! Speelgoed van de kinderen? Aan de kant! Door grondig op te ruimen, creëer je lucht en ruimte. Precies waar potentiele kopers van houden!

Tip 3: een verkoopklaar huis = een neutraal huis

Hoewel het natuurlijk om het grote plaatje gaat, is het voor potentiele kopers soms lastig om door details heen te kijken. Zorg daarom voor een zo neutraal mogelijk geheel. Dat betekent: zo min mogelijk persoonlijke spullen. Foto’s, tekeningen van de kinderen, souvenirs van vakantie: berg ze op! Kopers willen zichzelf in jouw huis zien wonen, het helpt dan als er zo min mogelijk persoonlijke spullen aanwezig zijn. Hetzelfde geldt voor kleur. Heb je een hele uitgesproken of felle kleur op de muur? Overweeg dan om de muren een likje verf te geven in een rustige, neutrale kleur.

Tip 4: ga voor groen

Een super tip om je huis verkoopklaar te maken en ook nog eens budgetproof: zorg voor planten in huis! Uit onderzoek blijkt dat planten mensen een goed gevoel geven en zorgen voor positieve energie. Zet een mooie grote plant in de woonkamer en wat kleinere plantjes in bijvoorbeeld de keuken of de slaapkamer. Zo geef je je huis net dat beetje extra.

Tip 5: de finishing touch

Op de dag van de bezichtiging is het tijd voor de finishing touch. Zet een mooie bos bloemen op tafel, maak de bedden strak op, zorg voor een aangename temperatuur in huis, leeg de vuilnisbak en zet de ramen nog even open zodat het binnen lekker fris ruikt.

Huis verkoopklaar? Bezichtigen maar!

Met deze tips breng je je huis in topconditie voor de verkoop. Nu de potentiele kopers nog! Een goede verkoopmakelaar zorgt dat ze voor jouw huis in de rij staan. Op MKLR.nl vind je in drie stappen de verkoopmakelaar die het beste bij je past. Veel succes met de verkoop van je woning!