Kies uit +3.000 makelaars
Menu
Noord-Holland
Steden in de provincie Noord-Holland

HIEROM WIL JE WONEN IN

NOORD-HOLLAND

Of je nou houdt van uitwaaien, wandelen, zonnen op het strand of van watersport dan is dit een provincie die je zeker moet overwegen. Aan de westzijde van Noord Holland vind je de Noordzee en aan de oostzijde het Ijsselmeer. Dit zorgt ervoor dat meer dan 75% van Noord-Holland is omringt door water. In Noord-Holland woon je dus al snel in een dorp of stad dicht bij dit water. Vanuit je huis hoef je dus nooit (ver) te rijden om van de zee of van het Ijsselmeer te kunnen genieten. Deze liefde voor het water is goed terug te zien in de hoofdstad van Noord Holland.

De hoofdstad van Noord Holland is Haarlem. Ook in Haarlem is veel water te vinden. Dwars door Haarlem stroomt de rivier het Spaarne. In de zomer varen er veel bootjes over het Spaarne en de vele zijtakken. Op het noordelijke deel van het Spaarne wordt zelfs gekitesurft en op de aftakkingen vinden leuke kano- en subtours plaats. Een andere niet onbekende stad uit Noord Holland is vrijwel geheel boven water (veenmoeras) gebouwd. Dit is de hoofdstad van Nederland,  namelijk Amsterdam.

De huizen in Amsterdam staan op palen. Dit was noodzakelijk omdat de huizen anders zouden wegzakken in het veen. In Amsterdam bleef het echter niet alleen bij het plaatsen van huizen op palen. In het Vondelpark van Amsterdam zijn de bomen zelfs geplaatst op palen omdat ze anders onder hun eigen gewicht zouden wegzakken onder het waterniveau. Noord Holland kent vele aantrekkelijke steden en dorpen om in te wonen. Wij vertellen je er graag meer over.

Noord-Holland 1
Noord-Holland 2
Noord-Holland 3
Noord-Holland 4
Noord-Holland 5
Noord-Holland 6
Noord-Holland 7
Noord-Holland 8

MEEST BEKEKEN

STEDEN IN NOORD-HOLLAND

Haarlem

Haarlem is met 160.000 inwoners de op één na de grootste stad van Noord-Holland. Het is een bijzondere knusse en gezellige stad. De sfeer in is uitermate gemoedelijk. Dit tezamen met de bouwstijl maakt Haarlem één van de meest gewilde woonplekken van Nederland. Haarlem heeft weinig nieuwbouw waardoor de meeste woningen nog een historische waarde hebben. Lees verder..

Amsterdam

De Nederlandse hoofdstad staat bekend om het uitgebreide grachtennetwerk en de gevelhuizen met authentieke kenmerken. Deze prachtige panden zijn een erfenis uit de Gouden Eeuw. Voor Europese begrippen is Amsterdam geen grote stad. Je kan in de gehele stad gemakkelijk met de fiets van A naar B. Een absolute must do in Amsterdam is een rondje varen over de grachten.

UITGELICHTE STEDEN

IN NOORD-HOLLAND

Haarlem

Haarlem is de hoofdstad van Noord-Holland (160.000+). Vanuit Haarlem ben je in een mum van tijd in Amsterdam en op het strand. De prijzen van de woningen liggen lager dan in Amsterdam. Dat maakt Haarlem een ideale stad om te wonen voor jonge stellen. De afgelopen jaren hebben veel jonge stellen dan ook besloten om vanuit Amsterdam naar Haarlem te verhuizen. Lees verder..

Zaanstad

Zaanstad is daarna grootste stad van Noord-Holland. Met 155.000 inwoners is de stad net iets kleiner dan Haarlem. Ook Zaanstad ligt dichtbij Amsterdam. De woningprijzen zijn hier aanzienlijk lager dan in Amsterdam en een stukje lager dan in Haarlem. Dit heeft de afgelopen jaren veel jonge stellen doen besluiten om hier te gaan wonen.

Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland. In de hoofdstad wonen 880.000+ mensen. De authentieke woonhuizen in Amsterdam zijn werkelijk waar prachtig. Vanuit een bootje varende over de grachten zien de panden er het mooiste uit. Een aantal van deze panden hebben nog voorgevels uit de gouden eeuw.

Alkmaar

Alkmaar ligt noordelijker ten opzichte van Haarlem en Zaanstad. De stad is mooi gelegen temidden van weilanden. Vroeger werden deze weilanden drooggehouden door molens. Een leuke detail is dan ook dat Alkmaar maar liefst 33 molens telt! Alkmaar is onder Nederlanders het meest bekent door de voetbalclub AZ.

Amstelveen

De stad Amstelveen is in de jaren 60 snel gegroeid. Dit is terug te zien aan de bouwstijl van de huizen. Het merendeel van de huizen in Amstelveen is moderner dan in Haarlem of Amsterdam. Een grappig detail is dat Amstelveen nog steeds geen treinstation heeft. Met zijn 80.000+ inwoners is dat bijzonder.

Hilversum

Ten zuiden van Noord-Holland vind je Hilversum. De stad ligt in het Gooi. Het Gooi staat bekent om zijn ruim opgezette huizen. Hilversum telt 85.000+ inwoners en staat bekent als de Nederlandse mediastad. Dit komt met name doordat alle publieke omroepen hier hun hoofdkantoor hebben.