Kies uit +3.000 makelaars
Menu

Haarlem

Makelaars in Haarlem

HIEROM WIL JE WONEN IN

HAARLEM

Haarlem is een stad met ruim 160.000 inwoners. Dit maakt Haarlem na Amsterdam de grootste stad van Noord Holland. Haarlem is één van de meest gewilde woonplekken van Nederland. Naast dat Haarlem gewoon leuk is, zijn er wel wat meer redenen aan te wijzen. Haarlem heeft zeer weinig nieuwbouw waardoor de meeste woningen nog een historische waarde hebben. Daarbij is het een relatief rustige stad met een gezonde balans aan toerisme. Ook de ligging van Haarlem is erg fijn.

Wonen in Haarlem, maar werken in Amsterdam? Met een treinreis van slechts 13 minuten ben je in hartje Amsterdam. En wil je even het stedelijke leven achter je laten? In nog geen 10 minuten ben je op de prachtig uitgestrekte stranden van ‘Bloemendaal aan zee’ en ‘Zandvoort’. Haarlem kent vier stadsdelen om te wonen. We hebben ze allemaal voor je omschreven en in kaart gebracht. Plus alle wijken en buurten. Meer weten over deze geliefde hoofdstad van provincie Noord-Holland? Klik hieronder op een stadsdeel en verken Haarlem!

Bavo kerk
Haarlem centrum
Molen Noord Holland
Strand Noord Holland
Wonen aan het water

MEEST BEKEKEN

STADSDELEN VAN HAARLEM

Haarlem Centrum

Haarlem heeft een gezellig en knus centrum. Overdag is het centrum ideaal om te shoppen en om te wandelen en ’s avonds zijn er genoeg plekken te vinden voor een hapje en een drankje. Haarlem ontving in 1245 al stadsrechten. Dit zie je terug aan de prachtige historische panden in het centrum. Een van deze imposante gebouwen is de St Bavo Kerk oftewel onder Haarlemmers, de Grote Kerk. Je vind de Grote Kerk in het hartje van het centrum van Haarlem, midden op de Grote Markt (het grootste plein van Haarlem). Lees verder..

Haarlem Zuidwest

Haarlem zuidwest is een groen stadsdeel. Dit heeft dit stadsdeel van Haarlem mede te danken aan de Haarlemmerhout, onder Haarlemmers De Hout. De Hout behoort tot één van de de grootste parken van Haarlem. Ook in de wijken en buurten rondom De Hout vind je veel parken, perkjes en vijvers. De huizen in deze buurten zijn grotesk, statig en hebben nog veel authentieke kenmerken. Hou er wel rekening mee dat dit woningen zijn voor iemand met een stevig budget. Er worden met regelmaat huizen van boven een miljoen euro verkocht in Haarlem zuidwest. Lees verder..

Haarlem Noord

De woningen in Haarlem Noord zijn zeer geliefd onder stellen met jonge kinderen. Vooral de afgelopen jaren zijn de woningen in Haarlem Noord in populariteit gestegen. Dit komt o.a. doordat vastgoed steeds duurder is geworden in Amsterdam. Jonge stellen in Amsterdam waren genoodzaakt om uit te wijken naar andere Steden. Door de ligging kwam Haarlem dan vaak als optie bovendrijven. 70m2 in Amsterdam kan meer dan 500k kosten. Voor een woning van 70m2 in Haarlem noord betaal je ca. 350k (2020). Lees verder..

STADSDELEN

Haarlem Centrum

Haarlem heeft een knus centrum met veel karakteristieke panden. Het is een fijne plek om te wandelen en om te shoppen. In de zomer is het in de avonduren heerlijk vertoeven op een van de vele terrasjes. De terrassen rondom de Grote Kerk (St. Bavo Kerk) zijn dan een aanrader. Lees verder..

Haarlem Noord

Haarlem noord is “the place to be” met jonge kinderen. De afgelopen jaren zijn er steeds meer jonge stellen genesteld in dit deel van Haarlem. Hierdoor is de sfeer op de knusse straatjes in de zomer zeer gemoedelijk. De ouders genieten dan van een drankje en de kinderen spelen heerlijk op straat. Lees verder..

Haarlem Oost

Haarlem Oost is het grootste stadsdeel van Haarlem. Dit stadsdeel begint bij de oude Amsterdams wijk en loopt door richting Amsterdam. Je vind hier veel flats en arbeiderswoningen. Hierdoor vind je in Haarlem oost de best betaalbare woningen van Haarlem. Lees verder..

Haarlem Zuidwest

Haarlem zuidwest is het meest luxueuze stadsdeel van Haarlem. In dit stadsdeel vind je veel parken, perken en vijvers. Het grootste park is De Haarlemmerhout. Rondom dit park staan grote monumentale villa’s. Een buurt waar je echt een keertje doorheen moet wandelen is Den Hout. Lees verder..

Haarlem Schalkwijk

Schalkwijk is de uithoek van Haarlem oost. Dit stadsdeel staat gekenmerkt door de vele hoogbouw. Dat wil overigens niet zeggen dat er geen laagbouw te vinden is. Vooral in Schalkwijk zuid heb je meer laagbouw. Hier vind je een aantal straten met tamelijk imposante huizen.